Mikä ihmeen asynkroninen työ?

Lyhyesti, se on työtä, jossa työskennellään yhdessä mutta eri aikaan, joustavasti oman aikataulunsa mukaan. Ei siis vain missä tahansa, vaan myös milloin tahansa. Termi saattaa kuulostaa monimutkaiselta, mutta idea on yksinkertainen ja yhä suositumpi.

Miksi asynkroninen työskentely?

Asynkroninen työskentely vapauttaa meidät jatkuvista kokouksista ja antaa vapauden suunnitella päivämme. Se on askel kohti todellista joustavuutta työssä, jossa voimme hyödyntää modernia teknologiaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Haasteena kulttuurimuutos

Vaikka työkalut ovat jo olemassa, suurin muutos tapahtuu päässämme. Opetellaan arvostamaan yhteistyötä, joka ei vaadi samanaikaista läsnäoloa. Tämä vaatii uusia tapoja toimia ja ajatella työtä.

Asynkroninen työ ei ole vain uusi termi vanhalle käytännölle, vaan se on uusi tapa tehdä yhteistyötä ja työtä – joustavasti ja omien aikataulujen mukaan. Se on kulttuurin muutos, joka avaa ovia uudenlaiseen työelämään.

Kuuntele podcast

Miun niin sanottu etäelämäni -podcastin toisella kaudella juttelimme Ullan kanssa asynkronisen työelämän mahdollisuuksista.